Träna på Gym

Kommentarer inaktiverade för Träna på Gym

Det har blivit mycket populärt att träna på Gym och dessa anläggningar finns i stort sett i varje större by i Sverige. Det kan kännas lite spännande att som 50-årig gammal dam kliva in i gymhallen för första gången, men tveka inte – gym ger en mycket bra och varierad träning för hela kroppen. Detta är särskilt viktigt när man uppnått lite högre ålder och skelettet börjar försvagas.

Instruktör

gym2 När man först börjar träna på ett gym kan man välja att den första lektionen skall vara tillsammans med en utbildad tränare. Det kan vara värt att lägga några kronor på det för man har då möjlighet att lägga upp ett personligt träningsschema. Är man helt ny på det här med träning med skivstänger, hantlar och allehanda träningsmaskiner bör man nog kosta på sig det. Det är viktigt att man inte övertränar när man börjar för det tar rejält på musklerna. Efter ett alldeles för hårt träningspass kan det faktiskt vara en omöjlighet att komma ur sängen morgonen efter. Man måste lära sig hur mycket kraft man skall lägga i träningen och man måste också lära sig att köra i intervaller. En utbildad instruktör kan också hjälpa till med tips om det är någon muskel som är extra svag eller om man har problem med till exempel nacke eller rygg.

Träna hemma

Om du drar dig för att konfronteras med unga vältränade människor i gymmet kan du istället välja att träna hemma. Det behövs egentligen inte så mycket attiraljer för att komma igång. Kika in på Gymkompaniets sida. Grabbarna som startat Gymkompaniet har mångårig erfarenhet av träning och några av dem har varit framstående Rune Andersson och Daniel Carlsson är träningsexperter vilket gör att de enbart satsat på bra och för träningen perfekta redskap. Du måste inte köpa hem den allra största träningsmaskinen det första du gör – satsa istället på ett par hantlar av olika tyngd, kettlebells och kanske en skivstång. Med dessa redskap kommer man långt och det kan vara en mycket bra start på träningskarriären.

Category: Bra tips