Motion

Kommentarer inaktiverade för Motion

Drömmen om en smal och spänstig kropp är stark hos varje människa, men det är inte alla som lyckas nå dit. Har man under åren smygande lagt på sig kilon kan det vara besvärligt att bli av med dem. Kosten är viktig och det gäller att ändra matvanorna.

promenad

Minst lika viktigt är insikten om att man måste röra på sig varje dag. Du behöver inte krångla till det för mycket om du är ovan vid träning. En skön promenad kommer man långt med. Dels stärks lungorna samtidigt som kroppen får röra på sig och man vinner också mycket på den lugnande inverkan en skön promenad har på psyket.

Om du vill röra på dig mer än att bara promenera vill vi tipsa om glädjen att motionera tillsammans med andra. Varför inte testa fotboll? Det finns stora möjligheter att få träna med ett fotbollslag än vilken ålder eller kön man har. Ungdomarna hittar lätt till fotbollslagen, men vad gör jag som är lite äldre? Prova att ta kontakt med Korpen på din ort. Länken går till den officiella hemsidan och här hittar du lätt kontaktuppgift till den lokala avdelningen på din ort. Korpen är en del av Riksidrottsförbundet och det är en organisation som i många år arbetat för att få människor i Sverige att röra på sig mer. Här arrangeras mycket träning i många olika sporter. Träna tillsammans ger många gånger mycket mer än att bara träna ensam.

Ett annat bra tips är att kontakt Friskis & Svettis på orten. På Friskis och Svettis får man massor med tips om hur man skall komma igång med sin träning. Det finns också mängder av olika former av grupp-gympa man kan välja att delta i. Testa Spinning, Core eller vanlig gympa – huvudsaken är att du kommer igång med din träning. Till god musik och med trevliga vänner går det så mycket lättare.

Category: Bra tips