Ta hand om huden runt ögonen

Kommentarer inaktiverade för Ta hand om huden runt ögonen

Din hud runt ögonen är den tunnaste huden på hela kroppen. Det gör också att området runt dina ögon är extremt ömtåligt. Dessutom är det inte bara väder och vind som påverkar huden här, utan även sömn och näring spelar roll.

Mörka ringar runt ögonen

Huden under dina ögon innehåller inte heller särskilt mycket olja, men är rik på blod- och lymfkärl. Så om du sover dåligt, eller om dina ögon blir trötta, då vidgas de små blodkärlen och blir mer synliga. Det här resulterar i att du upplever att du har mörka ringar under ögonen.

Viktigt att tillföra både fukt och olja

Ju äldre du blir desto skörare och torrare kommer din hud runt ögonen att bli. Du kommer inte kunna undvika att få rynkor, men du kan hjälpa huden att behålla sin elasticitet så mycket som möjligt. Det är viktigt att rengöra huden ordentligt, ta bort dagens smink och smörj in huden med en bra ögonkräm som tillför både fukt och olja. Du kan handla din ögonvård här.

En god natts sömn och att dricka måttligt med alkohol, men mycket vatten, hjälper den sköra huden att behålla sin elasticitet. Och försök gärna att skydda huden mot vind, blåst och UV-strålning.

Category: Bra tips