Få ut max av träningen

Kommentarer inaktiverade för Få ut max av träningen

Oavsett om man tränar för att minska sin vikt, bara för att hålla igång eller för att man vill bygga muskler, så vill man ju helst av allt få ut maximalt av sin träning. Därför tänkte vi ge några tips på hur.

Crunches

Kosten

Egentligen så kan man sätta nästan hur många punkter som helst när man ska ge sådana här tips för att få ut max av sin träning, men vi har valt ut tre som vi tycker är bland de viktigaste. Den första är kosten, alltså sammansättningen av allt du äter hela tiden. Tränar du hårt och mycket så behöver du mat som ger dig mycket energi och med rätt sammansättning av näringsämnen. Vill man exempelvis bygga muskler så är det viktigt med en proteinrik kost så att det finns byggstenar för muskelbyggandet.

För somliga kan det då vara fördelaktigt att använda sig av något proteintillskott som man utöver sina vanliga måltider (oftast i dryckesform) intar en eller ett par gånger dagligen. Det vanligaste proteinet på marknaden är vassleprotein, ett mjölkprotein som blir kvar i vasslen vid tillverkning av till exempel ost. Men oroa dig inte, det kommer inte att smaka gammal ost, det finns många goda smaker att välja bland. För bästa pris på proteintillskott eller andra kosttillskott, kolla in den kategorin på Rabatterat.nu så hittar du dessutom vilka som är de största aktörerna.

Träningens målsättning

Det är lätt att tro att det bara är elitidrottare som behöver en plan och målsättning för sin träning, detta är dock helt fel. Vill man få ut max av sin träning så behöver man en plan och en optimering av just sitt träningsupplägg. Nu är det inte så att man nödvändigtvis måste ha ett väldigt strikt träningsprogram, men för att få resultat så behöver det finnas en röd linje och en målsättning om vad man faktiskt vill uppnå med träningen. Är målet viktnedgång så ska kanske huvudfokus ligga på träning i stil med promenader, jogging och spinning – snarare än gymträning med fria vikter – som passar bättre för den som vill bli stark och bygga muskler.

Category: Träning