Se till att din hud mår bra

Kommentarer inaktiverade för Se till att din hud mår bra

Vår hud utsätts för både det ena och det andra även under vanliga dagar. Och medan den har en fantastisk förmåga att stå emot mycket har även den sina gränser. Att ge huden lite extra omsorg och vård är därför aldrig fel och det finns mycket du kan göra för att din hud ska må så bra den bara kan.

Välj högkvalitativa produkter

Hudvårdsprodukter kan vara något av en djungel för många. Speciellt de som inte utforskat denna värld mycket tidigare. Ett vanligt misstag är dock att välja produkter endast utifrån prislappen. De må väl fungera för dig, men resultatet kommer i regel bli betydligt bättre om du satsar på med högkvalitativa produkter från väletablerade varumärken som Dermalogica. Var dock alltid noga med att alltid välja produkter som är anpassad din hudtyp.

Skydda dig från solens strålar

Solen och huden kan sägas ha en komplicerat förhållande. Till att börja med behöver huden solen för att bilda D-vitamin, men solsken skadar även huden när den utsätts för mycket för strålningen. Ska du vara ute i solen, speciellt mellan 11-15 då solen är som starkast, är det rekommenderat att alltid använda solskydd där kläderna inte täcker huden. Välj helst hög solskyddsfaktor (SPF 30 eller mer) för att vara så säker som möjligt att huden inte tar skada.

Category: Bra tips, Hälsa