För dig som är i behov av hjälpmedel

Kommentarer inaktiverade för För dig som är i behov av hjälpmedel

Det finns många olika typer av hjälpmedel för att människor med olika funktionsnedsättningar smidigt ska kunna klara av sin vardag. Hjälpmedel kan till exempel hjälpa dig med att vara mer självständig, eller med att leva ett mer aktivt liv. Du som har behov av någon typ av hjälpmedel kan antingen få tillgång till ett genom vården, eller köpa ett själv.

Tillgång till hjälpmedel

Regionerna och kommunerna har skyldighet att tillhandahålla de hjälpmedel som du behöver för att ta dig genom vardagen. Det kan gälla saker som att till exempel förflytta dig, kommunicera eller sköta din hygien. Vilken typ av hjälpmedel du behöver beror på vilken typ av funktionsnedsättning du har. Det finns till exempel hjälpmedel som hjälper dig med nedsatt syn eller hörsel, dig med rörelsehinder, eller dig som behöver hjälp att kommunicera eller har minnesproblem.

När du själv ska köpa hjälpmedel

Ibland kan du inte få det hjälpmedlet du vill ha genom vården. Om du själv vill eller behöver köpa de hjälpmedel du behöver är det lätt och smidigt att handla online. På nätet hittar du ett urval av olika hjälpmedel framtagna för att hjälpa människor leva ett bekvämt liv.

Category: Bra tips, Hälsa