Vid urologiska problem – sök hjälp

Kommentarer inaktiverade för Vid urologiska problem – sök hjälp

Det är vanligt att män som de blivit lite äldre får någon form av urologiska problem. Oavsett vilka problem det är så är det viktigt att du söker vård omgående för att slippa gå runt med dem under en längre tid.

Alldeles för många människor väntar med att söka hjälp. Det är dumt eftersom de allra flesta besvär går att fixa till, ofta med hjälp av mindre operationer. Några vanliga besvär är exempelvis urinstenar, inflammerade urinvägar, skador i njurarna, könsorganet eller urinvägarna. Urinretention, blödningar i urinvägarna eller problem med prostatan är andra åkommor som är vanliga.

Få rätt behandling

När du går till en urolog kommer de först att göra en utredning för att få reda på vad för problem eller sjukdom du lider av. Efter det kan de komma fram till en lämplig behandling. Många urologiska problem kräver dock ett kirurgiskt ingrepp för att fixa till det.

Du kan antingen gå till vårdcentralen och få en remiss till en urolog. Det kan dock ta tid innan du får den hjälp du behöver. Vill du ha hjälp omgående är det rekommenderat att du vänder dig till en privat klinik. En sådan klinik är urocare.se. Där kan du få igång en utredning mycket snabbare.

Category: Hälsa