Tips för en mer effektiv träning

Kommentarer inaktiverade för Tips för en mer effektiv träning

Att tycka om det vi ser i spegeln är kanske den allra vanligaste moroten till att vi ger oss ut i spåret eller kliver in på gymmet. De flesta av oss har mer eller mindre fåfänga i oss och vi vill helt enkelt inte behöva gömma oss i vassen.

Att förbättra hälsan och må bättre i vardagen är också en anledning till att vi rör på oss. Att tävla, hålla sig på topp inom sin idrott eller att rehabilitera sig efter en skada. Det finns lika många träningsscheman som det finns människor, men de har alla ett par gemensamma nämnare.

Kosten utgör en stor och viktig del hos alla människor men framförallt de som tränar. Att vara fysiskt aktiv slukar energi och utan ordentligt med mat, uteblir resultatet av slitet. Var därför noggrann med att fylla på depåerna, före och efter passet, och gör det med bra och näringsriktig mat.

Enkla och snabba kosttillskott kan vara en smidig lösning för att få ett kvickt mellanmål eller som återhämtare efter träningen. Om man vet att man inte får i sig alla de näringsämnen kroppen behöver, kan olika former av hälsokost också vara ett kompletterande alternativ. Att tillgodose kroppens dagsbehov av vitaminer, mineraler och fettsyror är att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar för bra träningsresultat.

Återhämtning är en viktig del som ibland glöms bort, trots att den faktiskt är lika betydelsefull som själva träningen. Under fysisk ansträngning startar en nedbrytningsfas i musklerna. Genom att vila ger vi kroppen en chans att återuppbygger sig och blir ännu starkare. som kroppen behöver. Struntar vi i detta finns risk för skador, sämre prestation och uteblivna resultat. Lyssna till kroppens signaler och våga vila!

Sömnen har också en betydande roll. 7-8 timmars sömn rekommenderas vanligtvis, och tränar du hårt kan du behöva mer. En power-nap under eftermiddagen kan vara effektivt om man vet med sig att nattsömnen inte kommer bli tillräcklig.

Category: Bra tips, Hälsa