Tillbehör till träningen

Kommentarer inaktiverade för Tillbehör till träningen

Det är alltid roligt att göra träningen lite lättare och lite roligare för sig själv. Nedan kan du läsa våra topptips för hur du varierar och får ut mer av ditt träningspass. 

Sportarmband

Vare sig om man går till gymmet eller är ute i joggingspåret så vill man lyssna på sin musik. Musik är en av de bästa motivationssättet som finns och en riktigt bra spellista kan få tiden att flyga iväg. Men det jobbiga är ju vart man ska placera mobilen så sladden till hörlurarna inte stör mitt i träningen? Ett sportarmband är så klart räddningen! Armbandet fästs helst runt överarmen så man kan dra hörlurssladden bakom nacken istället för framför bröstkorgen. Det får sladden ur vägen och telefonen är fortfarande lätt att komma åt. Du slipper ha saker i fickorna och vet att även hur mycket du rör dig så ligger telefonen på plats.

Runkeeper

En perfekt app för att hålla reda på hur långt du har gått/jobbat och vilken takt du håller. Du kan spara informationen och sedan jämföra resultaten från när du började och se hur  långt du har kommit. Det är inte bara en faktasamlare, det är ett motivationsverktyg. När du ser hur snabbt du går nu jämfört med då kommer du att klappa sig själv på axeln. Du kan också ställa in så appen meddelar dig när du når nya milstolpar eller när du slår ditt eget personbästa! Du hittar Runkeeperappen här.

MyFitnessPal

Ännu en smart liten app som laddats ned över 10 miljoner gånger från Google Play. Här har du det enda verktyget du behöver för att räkna dina kalorier för en säker och hälsosam livsstil.

I appen finns det över tre miljoner matvaror registrerade med ingående fakta om kalorier, fetthalt och proteinmängd. Du klickar helt enkelt i hur mycket du har ätit av en vara och appen räknar själv ut hur många kalorier du har fått i dig. Perfekt för den som vill gå ner några extra kilon efter sommarens grillfester eller helt enkelt ett smart sätt att se till att man äter varierat och hälsosamt under hela dagen. Som extra bonus innehåller även appen en träningssektion där du får tips och vilka övningar du kan pröva och hur många repetitioner du ska göra av varje. Du kan ladda ner appen här.

Category: Bra tips