Åldras med stil

Kommentarer inaktiverade för Åldras med stil

Låt oss börja med att klargöra en sak: Livet är inte helt rättvist. Vissa ser väldigt unga ut långt upp i åldrarna, medan andra har en hudtyp som tidigt börjar visa tydliga ålderstecken. Vi vet idag att till viss del påverkar livsstil, livsvanor och vår kost hur våra kroppar ser ut, och detta gäller även ålderstecken på huden. Men varför blir då två personer med liknande vanor och kosthållning så olika drabbade av ålderstecken?

Senaste rönen visar på att vi faktiskt kan skylla en hel del på våra förfäder, då många av våra ålderstecken nu visar sig vara genetiskt betingade. Enligt en engelsk genforskare är vi genetiskt programmerade att åldras olika fort. Som vi alla vet och kanske inser, så är det givetvis i ansiktet våra första ålderstecken uppträder, eftersom ansiktet ju är vårt skyltfönster mot omvärlden.

För somliga är dessa ålderstecken inget besvärande, men för de allra flesta är det något som påverkar hela personligheten. Varje morgon när man tittar sig i spegeln, blir man bryskt påmind om livets gång. Visst finns det en mängd olika krämer och kurer för att hålla huden ung, men vill man nå ett snabbare och mer bestående resultat, kan det vara all idé att överväga att göra ett ansiktslyft.

Att göra ett ansiktslyft är ett relativt enkelt ingrepp, tar cirka två timmar, och genomförs under lätt narkos. Man får dock räkna med ett dygns vård på kliniken. Forskningen kring ansiktslyft går fort, och idag har metoderna förfinats mycket. Ett snitt läggs i hårfästet, både framför och bakom örat, och görs så skickligt så att ärret blir i princip osynligt. Priset för ett ansiktslyft varierar starkt beroende på hur mycket det är som behöver lyftas, och det bästa är att boka in sig för en konsultation. Då får man en noggrann redogörelse för vilka möjligheter som finns, och vad totalkostnaden beräknas bli. Ett ansiktslyft kan bli din slutliga åtgärd för att kunna åldras med stil och värdighet.

Category: Bra tips