Gå ner i vikt – vilken diet ska man välja?

Kommentarer inaktiverade för Gå ner i vikt – vilken diet ska man välja?

Att gå ner i vikt är inte alltid lätt. Det kräver disciplin och envishet samtidigt som man behöver hålla det på en hälsosam nivå. För många är svaret en diet, det kan vara en diet inriktad på snabb viktminskning eller ett helt nytt sätt att leva. För vissa fungerar det bäst att bibehålla diet under en viss period. En diet kan vara strikt i början för snabb viktminskning för att sedan lättas upp när vikten ska bibehållas.

viktnedgång_164062430

LCHF

En diet som är populär bland många och som kräver en stor förändring i kosten är LCHF. LCHF står för low carb high fat och går ut på att minska mängden kolhydrater medan fettmängden ökas. Genom att minska mängden kolhydrater i maten går kroppen in i något som kallar ketos. När energin från kolhydrater inte räcker till går kroppen över till att förbränna fett. Den stora mängden fett sägs också minska hungern och på så sätt minska småätande. Det är viktigt att tänka på att äta rätt sorts fett, kallpressade oljor och andra “rena” fetter är mer hälsosamma än fett i kött eller margarin. Det finns en hel del skrivet om LCHF där du kan hitta en enkel guide för att komma igång.

5:2 dieten

En vanlig och ofta effektiv diet är 5:2 dieten.I denna diet äter man som vanligt fem dagar i veckan men begränsar kaloriintaget kraftigt två dagar i veckan. Enkelheten och det faktum att man kan fortsätta äta som man vill 5 dagar i veckan, medan man ändå minskar sin vikt, gör att 5:2 är väldigt populär. Kalorier är ett sätt att mäta energiinnehåll i olika livsmedel. Exempel på livsmedel med lågt kaloriinnehåll är sallad i olika former, kål och broccoli. Soppor av olika slag är bra och även smoothies och grönsaksjuicer.

Hjälp vid viktminskning

Många tycker att måltidsersättare är ett enkelt sätt att minska på kalorierna samtidigt som man får i sig alla viktiga näringsämnen. På apotek runt om på nätet men också fysiska butiker så hittar du många olika hjälpmedel för viktminskning som både är nyttiga och effektiva.

Category: Bra tips