Börja spela golf

Kommentarer inaktiverade för Börja spela golf

Golf är en sport som växer i popularitet. Från 2008 har golfen varit Sveriges tredje största sport när det gäller det totala antalet utövare. Det har dessutom blivit betydligt lättare att börja spela golf.

Skaffa grönt kort

Det svenska golfförbundet ändrade reglerna för några år sedan och nu är det mycket enklare att ta grönt kort. Tidigare krävdes en längre utbildning med teoriprov och olika typer av uppspel för att bevisa att man kunde spela tillräckligt bra för att bege sig ut på en golfbana. Idag går du helt enkelt en kortare kurs som oftast sträcker sig över två dagar. Där går läraren igenom golfens grunder både i teori och praktik. Direkt efter kursens slut kan du, tillsammans med en spelare med handikapp, börja spela. För att klara det gröna kortet och få officiellt handikapp måste man klara 18 poäng från gulsvart banmarkering. På denna sajt kan man läsa mer om grönt kort och hur det fungerar.

Rätt utrustning

När man börjar spela behöver man inte ha egen utrustning men många föredrar att spela med egna klubbor istället för låneklubbor. Det är också att rekommendera att införskaffa en bra golfhandske. Det kan tyckas märkligt, men när man övar och slår många slag för att skaffa en bra sving får man lätt skavsår i händerna. Sådan golfutrustning hittar du på Länna Sport och kan därför införskaffa det du behöver för att komma igång med ditt golfspelande. Saker som kan vara bra att ha är kläder och skor till klubbor och hela set. Införskaffa ett bra start-kit och du är en god bit på väg som golfspelare.

Att golf är svårt, snobbigt och dyrt stämmer inte nu för tiden. Golf är inte längre något förbehållet de som har gott om pengar. Sporten har på senare tid blivit mer tillgänglig för alla som är intresserade. Ta en tur till närmaste bana för att testa och se om denna roliga sport kan vara något för dig!

Category: Bra tips